VU gimtadienio proga žymūs alumnai dovanos savo idėjas ir istorijas

Alumnu renginys 2018Jau tampa tradicija, kad balandžio mėnesį Vilniaus universiteto bendruomenė pasitinka šventiškai nusiteikusi, nes švęsti tikrai yra ką - tai universiteto 439-asis gimtadienis. Minint solidžią Alma Mater sukaktį, į gimtąją akademinę erdvę sugrįš geriausi savo sričių alumnai ir TEDx pokalbių formate pristatys tris pranešimus.

– „Senieji Universiteto alumnai – kaip jie mus įkvepia savo siekiams”. Urtė Neniškytė (’07), biochemijos mokslų daktarė ir neurobiologė pasakos, kaip praeities milžinai veikia mūsų elgseną ir sprendimus.

– „Kodėl ežiai vis dar nešioja obuolius ant kupros?“ – Marius Čepulis (’98), gamtos fotografas ir knygų autorius pristatys viziją, kaip patobulinti ugdymą, keičiant požiūrį į mus supančią aplinką.

– „Kodėl slapstosi ir kaip atsiranda istoriniai dokumentai?“ – prof. Liudas Mažylis (’77), chemijos, vadybos ir administravimo mokslų daktaras, Nepriklausomybės Akto atradėjas, VU TSPMI išrinktas Metų valstybės kūrėju, kvies iš arčiau susipažinti su istorinių šaltinių atradimų užkulisiais.

Renginyje taip pat pasirodys ir kiti VU bendruomenės talentai: pianistė, Teisės fakulteto dėstytoja, mokslų daktarė Rūta Bakševičienė (’94), akordeonistas, Matematikos ir informatikos fakulteto studentas Tomas Zaicevas ir oro gimnastė, studijuojanti teisę, - Karolina Stanionytė.

Bus galimybė gauti mėgiamų knygų autorių autografus.

Renginį veda VU TSPMI alumnas Juozas Liesis (’12).

Renginio organizatoriai: Vilniaus universitetas ir alumnų iniciatyvinė grupė. Partneriai: Vilniaus universiteto fondas. Susitikime balandžio 4 dieną 18 val. VU Teatro salėje.

Kviečiame gerbiamus alumnus apsilankyti ir kituose VU gimtadienio renginiuose. Balandžio 4 d., trečiadienį:

  • nuo 10 iki 19 val. VU bibliotekos P. Smuglevičiaus salėje visuomenei bus eksponuojamas pirmosios lietuviškos knygos – Martyno Mažvydo „Katekizmo“ originalas. Lankytojams bus pristatyta ir šio reikšmingo leidinio originali kopija – faksimilė. Tuo pačiu galima bus apsilankyti unikalaus paveldo VU Bibliotekos erdvėse.
  • VU bendruomenė ir svečiai kviečiama į gimtadienio pikniką – bendrus pietus įvairiose universiteto vietose. Prie vaišių gausinimo galės prisidėti kiekvienas norintis toje VU dalyje, kur jam tądien pietauti patogiausia:


11.00−12.00 val. VU Kauno fakultetas Liepų kiemelyje.

12.00−13.00 val. Centrinių rūmų M. K. Sarbievijaus kieme / M. K. Čiurlionio miestelyje / Botanikos sode.
12.30−14.00 val. Saulėtekio miestelyje.

13.00−14.00 val. Naugarduko rūmų kiemelyje.

  • 30 val. VU gimtadienio trankiausias ir garsiausias akcentas – grupės BIPLAN koncertas universiteto Didžiajame kieme (Universiteto g. 3, Vilnius). Susirinkusius šventės svečius apšildys energingasis Vilniaus universiteto folkloro ansamblis RATILIO.

Gimtadienio renginių seriją užbaigs Balandžio 6 d. nuo 9.00 iki 18.00 val. organizuojama mokslinė konferencija „Vilniaus universitetas: tradicijų tąsa, pertrūkiai ir išradimai“ (Senato salė, Universiteto g. 3, Vilnius). Konferencijos metu bus nagrinėjamos istorinės ir šiuolaikinės Vilniaus universiteto bendruomenės tradicijos, paveldo klausimai, oficialūs ir neoficialūs Vilniaus universiteto simboliai bei ženklai.

 

_____

Hashtagai: #VUalumni #VU439

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku