Studentų vizitų į įmones tikslas – pamatyti, kaip žmogiškųjų išteklių valdymo strategijos didina organizacijos pranašumą

studentai imonese 1VU Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto docentės dr. Ingridos Šarkiūnaitės iniciatyva VU KnF bakalauro studijų programų Ekonomika ir vadyba ir Verslo valdymas III kurso studentai turėjo galimybę pagilinti jos skaitomo dalyko „Žmogiškųjų išteklių valdymas“ žinias, kai lankydamiesi trijose organizacijose domėjosi žmogiškųjų išteklių valdymo veiklomis praktikoje.

Studentai džiaugiasi, kad turėdami nemažai teorinių žinių apie įmones ir jų valdymą, galėjo apsilankyti sėkmingai veikiančiose įmonėse bei organizacijose ir realiai susipažinti su jų veikla, kad patys įsitikintų, kaip žmogiškųjų išteklių valdymo teorijos pritaikomos praktiškai.

studentai imonese 2Kovo 26 dieną VU KnF trečio kurso ekonomikos ir vadybos bei verslo valdymo studijų krypčių studentai iš EKV6 ir VV6 grupių vyko į Lietuvos policijos mokyklą, kuri  įsikūrusi Mastaičiuose, Kauno rajone. Ten juos svetingai priėmė šios mokyklos Veiklos valdymo skyriaus vedėja Sonata Katinienė bei Viešųjų ryšių ir tarptautinio bendradarbiavimo grupės vyr. specialistė Vilija Žukaitytė, kurios parodė patalpas ir išsamiai papasakojo apie policijos mokyklos istoriją ir jos veiklą, taip pat pasidalijo žmogiškųjų išteklių valdymo šioje organizacijoje patirtimi.

Viešnagės UAB „Blue solutions“, kuri prisistato kaip verslo valdymo ir IT profesionalų komanda, padedanti klientams optimizuoti verslo procesus ir valdyti juos IT priemonėmis, metu studentus sužavėjo ne tik šiltas sutikimas, bet  ir jauki darbo aplinka bei požiūris į darbuotoją. VU KnF studentai įsitikino, jog šioje įmonėje suvokiama, kad žmogiškieji ištekliai yra didžiausias jų turtas, todėl jie yra labai vertinami. 

studentai imonese 3Studentų grupė lankėsi ir UAB „Vitae Litera“, kuri sėkmingai dirba medicinos leidybos srityje, taip pat organizuoja įvairius renginius gydytojams ir farmacininkams. Įmonės direktorė Valdonė Valienė surengė studentams ekskursiją po spaustuvę, parodė gamybines patalpas ir įrangą, papasakojo apie visą knygos atsiradimo kelią. Buvo įdomu sužinoti, kaip ši nedidelė įmonė stengiasi neatsilikti nuo naujausių technologijų ir siekia atitikti žmonių poreikius, todėl reaguodama į augančią elektroninių knygų paklausą pradėjo siūlyti ir šią prekę. Įmonės „Vitae Litera“ direktorė, šiltai pasitikusi VU Kauno fakulteto atstovus, geranoriškai dalijosi su jais žiniomis apie verslą ir darbuotojų valdymą.

„Žmogiškųjų išteklių valdymo paskaitų metu sužinojome daug reikalingos informacijos apie darbuotojų atrankas, verbavimą, socializaciją ir motyvaciją, o šių vizitų po įmones metu pamatėme, kurios iš mūsų įgytų žinių geriausiai pasiteisina praktikoje“, - tokių pažintinių apsilankymų konkrečiose organizacijose nauda neabejoja VU KnF studentai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku