Vilniaus universitete Kaune plėtojamas bendradarbiavimas su mokslininkais iš Kinijos

dongcai zhang 001Šiuo metu VU Kauno fakultete stažuojasi Džedziango prekybos ir pramonės universiteto (Zhejiang Gongshang University) doktorantas Dongcai Zhang. Stažuotojas iš Kinijos Hangdžou miesto nuo šių metų birželio 20 dienos iki rugsėjo 25 dienos Lietuvoje vykdys bendrus mokslinius tyrimus su fakulteto mokslininkais. 

Pagrindiniai stažuotės metu vykdomi tyrimai yra susiję su darnios energetikos plėtros vertinimu ir atliekami kartu su VU Kauno fakulteto profesore dr. Dalia Štreimikiene, taip pat bendradarbiaujant su VU Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto profesoriumi Tomu Baleženčiu.

Vilniaus universiteto mokslininkai su minėtu Kinijos universitetu bendradarbiauja rengdami mokslines publikacijas darnumo vertinimo srityje jau nuo 2012 metų. Šių metų gegužę VU prof. D. Štreimikienė ir prof. T. Baležentis savo mokslinius tyrimus pristatė Džedziango prekybos ir pramonės universiteto organizuotos konferencijos plenarinėje sesijoje sudėtinių vertinimo rodiklių analizės tematika.

Numatoma ir toliau stiprinti bei plėsti bendradarbiavimą su Džedziango prekybos ir pramonės universiteto  mokslininkais, atliekant mokslinius tyrimus tvarios energetikos daugiakriterinio vertinimo srityje. Šiais metais Vilniaus universitete Kaune laukiamas dar vienas doktorantas iš Džedziango prekybos ir pramonės universiteto.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku