Mokslinis projektas skiriamas pramoninio dizaino vystymosi Baltijos šalyse tyrimams

ESFIVP I 1Projektas: „Baltijos vizualinis identitetas“ sovietiniame pramoniniame dizaine.

Tikslas: išanalizavus „Baltijos vizualinio identiteto“ („Baltijos stiliaus“) sovietinio pramoninio dizaino ekonomikoje „prigimtį“, nustatyti jo vystymosi veiksnius ir ypatybes. 

Siekiamas rezultatas – nauja metodika, skirta buvusių sovietinių respublikų ir komunistinių valstybių meno istorijos (dizaino) studijoms. 

Šis tyrimas padės geriau suprasti buvusio socialistinio/komunistinio bloko veikimą ne tik pramoninio dizaino srityje, bet ir dabartinę postsocialistinio pasaulio ekonomiką. Tyrimo studija apie istorinius procesus ekonomikos, politikos ir kultūros srityse gali paveikti diskusiją apie regioninį Baltijos valstybių bendradarbiavimo strategijos dizaino srityje vystymą ir visuomenės švietimą, atskleidžiant kultūros ekonomikos reikšmę. Tai svarbu, norint tinkamai plėtoti Baltijos pramoninio dizaino kultūrą ir geriau valdyti jo paveldą, kuris susijęs su Europos valstybėse vykdyta ekonomikos politika.

Įgyvendinimo laikotarpis: 2018 m. rugpjūčio 1 d. – 2020 m. liepos 31 d.

Projekto mokslinė vadovė – dr. Triin Jerlei.

Projekto vykdytojas: Vilniaus universitetas, Kauno fakultetas.

Moksliniai tyrimai finansuojami iš Europos socialinio fondo (Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 9 prioriteto „Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas“ 09.3.3-LMT-K-712 priemonės „Mokslininkų, kitų tyrėjų, studentų mokslinės kompetencijos ugdymas per praktinę mokslinę veiklą“).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku