Studentų vasaros praktikos projektas „Vartotojų lūkesčiai vizualiojo meno institucijose”

Projekto Nr. 09.3.3.-LMT-K-712-15-0275

Projekto tikslas: išanalizuoti vartotojo (auditorijos) lūkesčius vaizduojamojo meno institucijoje.

Praktikos metu bus išanalizuota, susisteminta mokslinė literatūra. Parengta tyrimo metodologija ir pasirinkti tyrimo metodai (kokybinis ir kiekybinio tyrimų klausimynai). Tyrime yra analizuojama vienos iš svarbiausių šalyje vizualaus meno institucijų Lietuvos nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus padalinio Kauno paveikslų galerijos teikiamos paslaugos.
Kokybiniame tyrime yra naudojamas pusiau struktūruotas interviu. Atliekama 10 interviu su vaizduojamojo meno institucijų auditorijos ekspertais, direktoriais, vadybininkais.

Šiuo tyrimu siekiama nustatyti kiek vizualaus meno paslaugų teikėjai pažįsta savo vartotoją, ar ir kaip siekia pritraukti bei plėsti savo auditorijas, kokius produktus/paslaugas siūlo, kokius tyrimus vykdo, norėdami sužinoti vartotojų lūkesčius bei jų pasitenkinimą teikiamomis paslaugomis.

Kiekybinio auditorijos tyrimo metu yra analizuojama galerijos siūlomos paslaugos, jų prieinamumas ir vartotojų požiūris į jas, nustatomi lankytojų poreikiai ir lūkesčiai, išskiriami labiausiai motyvuojantys lankomumo faktoriai bei jų bruožai, aptariama esama galerijos infrastruktūra, darbo laikas, teikiamų paslaugų kokybė ir lankytojų pasitenkinimas ja.

Rezultatas: surinkta tyrimo medžiaga transkribuota, atlikta analizė ir jos pagrindu parengtas mokslinis pranešimas tarptautinėje mokslinėje konferencijoje.

Projekto mokslinė vadovė prof. dr. Virginija Jurėnienė.
Vasaros praktikos studentė Dovilė Stirbytė.
Įgyvendinimo laikotarpis: nuo 2019-07-01 iki 2019-08-31

Projektas bendrai finansuotas iš Europos socialinio fondo lėšų (projekto Nr. 09.3.3.-LMT-K-712-15-0275) pagal dotacijos sutartį su Lietuvos mokslo taryba (LMTLT).

www.esinvesticijos.lt 

Projekto vykdytojas:

vu 440   lt es

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku