Kauno fakulteto iniciatyva pasirašyta VU bendradarbiavimo sutartis su Birštono savivaldybe

vuknfVilniaus universitete Kaune rugpjūčio 1 dieną pasirašyta VU ir Birštono savivaldybės bendradarbiavimo sutartis, kurios iniciatoriais buvo VU Kauno fakultetas. VU KnF Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto dėstytojai ir bakalauro studijų programos Lietuvių filologija ir reklama studentai jau kelis metus puoselėja glaudžius ryšius su šio unikalaus Lietuvos kurorto administracijos atstovais.

 

http://naujienos.vu.lt/vilniaus-universitetas-pletos-bendradarbiavima-su-birstono-savivaldybe/

Sutartis pasirašyta gerosios patirties pagrindu. Du metus iš eilės kūrybinio teksto rašymo modulyje lietuvių filologijos ir reklamos studentai, vadovaujami docentės dr. Skirmantės Biržietienės ir bendradarbiaudami su Birštono savivaldybės  merės Nijolės Dirginčienės patarėja Rimante Kurkauskaite, rengė reklaminio turinio ir viešųjų ryšių tekstus. https://www.knf.vu.lt/darbuotojams/aktualijos/2464-vu-knf-lietuviu-filologijos-ir-reklamos-studentu-idejos-pristatytos-birstone Būsimieji reklamos specialistai džiaugiasi galimybe tobulinti savo kompetencijas ir atlikti realias kūrybinio pobūdžio užduotis, susijusias su šiuo metu sparčiai augančiam kurortui aktualia komunikacine tematika. Esama ir daugiau VU Kauno fakulteto tęstinio bendradarbiavimo su Birštonu faktų: savivaldybės specialistai ne kartą dalyvavo susitikimuose su VU KnF studentais ir dėstytojais, kur dalijosi savo patirtimi, o šių metų birželio 8 d. vykusios Birštono šventės metu merės šventiniuose pusryčiuose su bendruomene Savivaldybės aikštėje muzikavo fakulteto folklorinis ansamblis „Uosinta“. Smagus vietos gyventojų ir gausiai į tradicinę šventę susirinkusių Birštono svečių susitikimas su seniausiu VU KnF meno kolektyvu, vadovaujamu Auksuolės Šuliokienės, buvo viena iš Kauno fakulteto VU 440-mečio proga skiriamų dovanų Lietuvai.

Susitikime su Birštono savivaldybės mere N. Dirginčiene ir jos patarėja R. Kurkauskaite buvo plačiai aptartos galimos bendradarbiavimo perspektyvos ir sritys – nuo mokslinių tyrimų tematikos iki VU KnF meno kolektyvų pasirodymų šiame mieste. Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto docenčių S. Biržietienės ir R. Baranauskienės nuomone, vertėtų plėtoti ne tik atskirų modulių užduočių sąsajas su rekomendacijų kurorto žinomumo didinimui rengimu, bet ir toliau derinti studentų praktikos Birštone galimybes, nes kūrybingų ir kvalifikuotų LFR studentų darbai būtų tikrai naudingi rengiant vis populiarėjančio miesto reklamines akcijas.

N. Dirginčienė pasidžiaugė savivaldybės bendradarbiavimo su akademine bendruomene (ir VDU, ir VGTU) patirtimi ir kalbėdama apie kurorto administracijai VU KnF studentų jau pateiktus pasiūlymus palankiai įvertino pirmuosius užsimezgusios partnerystės su VU atstovais rezultatus. Šio apsilankymo VU Kaune metu merė pasiūlė idėją įtraukiančiai kūrybinei užduočiai VU KnF studentams – dalyvauti kuriant žaismingą legendą ar pasaką apie Birštoną ir jo istoriją, kuri taptų įdomi tiek vaikams, tiek suaugusiems šio miesto gyventojams ir svečiams. „Ši tematika puikiai tiktų rengiant Birštone hakatoną, kur būtų akcentuojamos ne technologinės industrijos, o minkštosios kompetencijos, susijusios su ekonomikos, vadybos ir kūrybinio rašymo užduotimis studentų komandoms. Manau, kad mūsų bendradarbiavimo sutartis atveria dideles galimybes Birštono darnaus vystymosi reikmėms panaudoti ir mokslininkų iš studijų programų Marketingas ir prekybos vadyba bei Tvariųjų finansų ekonomika potencialą, o mano vadovaujami studijų programos Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga studentai galėtų atlikti grėsmių Birštono savivaldybės IS saugumui patikrinimą“,- teigė dekanas K. Driaunys.

Tiek VU Kauno fakultetas, tiek Birštono savivaldybė pageidauja plėsti ir gilinti partnerystę, kryptingai orientuojant konkrečias fakulteto mokslininkų tyrimų ir studentų veiklas pagal Birštono miesto poreikius. Todėl susitikimo metu VU KnF dekanas doc. Kęstutis Driaunys ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė susitarė jau rugsėjo pradžioje apsikeisti konkrečių bendradarbiavimo pasiūlymų/pageidavimų artimiausiam laikotarpiui paketais, kuriuos aktyviai formuoti pakviesti VU KnF mokslininkai ne tik iš Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto, bet ir Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto. Pagal sutartį VU Kauno fakulteto ir Birštono savivaldybės bendradarbiavimą koordinuos VU KnF docentė dr. S. Biržietienė ir Birštono merės patarėja R. Kurkauskaitė (beje, VU KnF alumnė).

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku