Studentų vasaros praktikos projektas „Sociolingvistinis regėjimo negalią turinčių žmonių suvokimo tyrimas siekant pagerinti garsinio vaizdavimo aprašų kokybę”

Projekto Nr. 09.3.3.-LMT-K-712-15-0278

Projekto tikslas – išsiaiškinti, kaip regėjimo negalią turintys žmonės suvokia pasaulį ir suformuoti gaires, leisiančias pagerinti garsinio vaizdavimo aprašų kokybę, padėsiančią regėjimo negalią turintiems žmonėms geriau suprasti vaizdo įrašuose pateikiamą medžiagą.

Šiuo projektu siekiama sužinoti, su kokiais iššūkiais susiduria garsinio vaizdavimo aprašų kūrėjai ir kaip pasaulį suvokia regėjimo negalią turintys žmonės bei išsiaiškinti regėjimo negalią turinčių žmonių nuomonę, patarimus, pastebėjimus ir pasiūlymus, susijusius su vaizdo įrašams kuriamais garsinio vaizdavimo aprašais.

Gauti rezultatai padės suformuoti rekomendacijas būsimiems aprašams ir tokiu būdu pagerinti jų kokybę labiau atsižvelgiant į regėjimo negalią turinčių žmonių poreikius.

Projekto mokslinis vadovas prof. dr. Hans Harry Droessiger.
Vasaros paktikos studentė Inga Kaminskaitė.
Įgyvendinimo laikotarpis: nuo 2019-07-01 iki 2019-08-31

Projektas bendrai finansuotas iš Europos socialinio fondo lėšų (projekto Nr. 09.3.3.-LMT-K-712-15-0278) pagal dotacijos sutartį su Lietuvos mokslo taryba (LMTLT).

www.esinvesticijos.lt 

Projekto vykdytojas:

vu 440   lt es

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku