VU KHF šventė Laisvės pavasarį

vukhf laisves pavasarisVilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto akademinę bendruomenę kovo 11 dieną jaukiame Liepų kiemelyje subūrė Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas renginys.

Idėja sukurti šia išskirtine proga ne tik įsimintiną, bet ir smagią šventę fakultete gimė renginio iniciatorėms – VU KHF mišraus choro „Veni gaudere“ vadovei Adelei Mikalkėnienei ir Lietuvių filologijos katedros administratorei Ingai Vaitkevičiūtei. Šauniam dviejų meno vadybos magistrių  sumanymui pritarė ir  aktyviai padėjo jį įgyvendinti fakulteto Studentų atstovybė (prezidentas Lukas Jakštas). Pilietiškos mūsų fakulteto jaunuomenės atstovų pakviesti  vakar susirinkom į vaiskios pavasarinės saulės nušviestą kiemą pakiliai pažymėti svarbią mūsų tautai dieną.

vukhf 0254Renginio vedėjas Marius Lukauskas, SA laisvalaikio komiteto vadovas, priminė, kad šiemet laisva šalis Lietuva mini 24-ąsias savo Nepriklausomybės atkūrimo metines. Į draugišką ratą visus susirinkusius pakvietė fakulteto studentų choras ir jo vadovė Adelė Mikalkėnienė, smagiai atlikę lietuvių liaudies dainą „Buvo dūda Vilniuj“. Iškilios datos proga fakulteto bendruomenę sveikino prodekanė doc. dr. Daiva Aliūkaitė, kuri ne tik kvietė saugoti lietuvybės vertybes,  bet ir išreiškė daugumos viltį, kad šiemet gimusią prasmingą iniciatyvą bendromis pastangomis puoselėsime kaip kasmetinę Kovo 11 dienos paminėjimo fakultete tradiciją. Prodekanės pakviesti išdidžiai sugiedojome Lietuvos himną ir sustojome į gyvą Lietuvos trispalvę. Tokią improvizaciją svarbiausio valstybės simbolio tema pasiūlė viena iš šventės organizatorių – Inga Vaitkevičiūtė iš Lietuvių filologijos katedros. Studentų atstovybės atstovų apdalinti balionais iš jų – geltonų, žalių ir raudonų – sudėjome Lietuvos vėliavą  ir įsiamžinome bendroje nuotraukoje.  Nuotaikingą Lietuvos nepriklausomybės minėjimą Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakultete užbaigė choro „Veni gaudere“ atlikta Gyčio Paškevičiaus daina „Mano kraštas“, aranžuota choro vadovės Adelės Mikalkėnienės.

vukhf 0299Po puikios šventės išsiskirstėme tikėdami, kad būsime dar vieningesni, tikintys savo tauta ir valstybe, jaučiantys garbę ir atsakomybę už laisvą Lietuvą, branginantys ir puoselėjantys ją.

Už pakilią nuotaiką Kovo 11-ąją  Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete dar kartą dėkojame šventės organizatoriams.

Šarūnė Siautėlaitė,

Lietuvių filologijos ir reklamos III k. studentė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku