Vilniaus universiteto šviesa nušvis Kauno senamiestyje

50 khf vuVieninteliam Vilniaus universiteto akademiniam padaliniui kitame mieste – Kauno humanitariniam fakultetui (VU KHF) – šį rudenį sukanka 50 metų. Senosios Alma mater tradicijas Kaune nuo 1964 metų puoselėjanti fakulteto bendruomenė šią sukaktį minės netradiciškai. 2014 m. spalio 14-16 dienomis rengiama jubiliejinė regata „Nelauk plauk“  http://www.khf.vu.lt/apie-fakulteta/vu-khf-50, https://www.facebook.com/vukhf.

 Unikalų žygį baidarėmis organizuoja VU KHF Studentų atstovybė, jam vadovaus aktorius ir režisierius Andrius Žiurauskas, fakulteto teatro grupės vadovas, kuris sako, kad sukurti Vilniaus universiteto fakultetą Kaune prieš penkiasdešimt metų buvo tikras žygis, todėl smagu jį pakartoti.

Regatos dalyviai Nerimi iš Vilniaus į Kauną plukdys Vilniaus universiteto šviesą, kurią surinko draugiškų fakultetų Studentų atstovybės. Spalio 16 d. vakare Kauno senamiestyje (Muitinės g. 8)  bus įžiebtas saulės laikrodis, įrengtas ant VU KHF pastato sienos. Saulės laikrodžio kieme vyks jubiliejinės regatos dalyvių sutiktuvės ir L. Adomaičio koncertas.

Starto Vilniuje prie Baltojo tilto metu (spalio 14 d. 10 val.) istorinius fakulteto steigimo dokumentus jubiliejinės regatos dalyviams įteiks jos globėjas – Vilniaus universiteto l. e. p.  rektorius prof. Jūras Banys, o VU SA prezidentas Andrius Uždanavičius perduos kolegų linkėjimus fakulteto studentams. Išlydėti į Kauną Nerimi išplaukiančios keturiasdešimties atkakliųjų komandos atvyks ir Vilniaus m. savivaldybės meras Artūras Zuokas. Gerą nuotaiką išplaukiantiems ir juos išlydintiems dovanos Vilniaus universiteto pučiamųjų orkestras „Oktava“, vadovaujamas Albino Kučinsko.

„Kaune jau penkias dešimtis metų reziduojantis Vilniaus universiteto fakultetas yra gyvas dvimiesčio idėjos įsikūnijimas,“ – juokauja fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys, VU KHF alumnas. Pasak jo, ne tik fakulteto, bet ir universiteto vadovybė  labai džiaugiasi prasmingomis iniciatyvomis ir visomis išgalėmis remia pačias drąsiausias fakulteto studentų ir dėstytojų idėjas.

Istorinio VU KHF žygio baidarėmis dalyviai pasirengę iššūkiams – jiems teks įveikti 165 km sraunia upe (kiekvieną dienądaugiau nei 50 km) ir nepasiduoti galimoms rudeniškoms negandoms.  Regatos programoje – ne tik žygeiviški išbandymai, bet ir įdomūs susitikimai. Pirmosios dienos vakare „Nelauk plauk“ dalyvius prie Panerių dvaro pasitiks Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto alumnas Tadas Žirgulis, kuris pasidalins įspūdžiais iš ekpedicijos „Misija Sibiras 2014“.  Spalio 15 d. numatomas sustojimas nakvynei Rukloje, kur fakulteto atstovai susitiks su Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko kariais. Regatos dalyvius ir karius į smagią vakaronę pakvies  VU KHF folklorinis ansamblis „Uosinta“, vadovaujamas Auksuolės Šuliokienės.

Spalio 16-os vakarą Kauno Santakoje fakulteto bendruomenė pasitiks parplaukiančius, kurie švartuosis Nemuno krantinėje prie Daugirdo amfiteatro. Nuo 20 val. Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto kieme (Muitinės g. 8) šurmuliuos šventė, į kurią kiemo šeimininkai – VU KHF bendruomenė – svetingai kviečia ateiti visus, kurie nori pamatyti, kaip bus įžiebtas daugeliui ne tik Kauno gyventojų gerai pažįstamas saulės laikrodžio kontūras. Susirinkusiems į jubiliejinės regatos pabaigtuves – saulės laikrodžio instaliaciją – koncertuos Linas Adomaitis.

„Minėdami fakulteto sukaktį norime pasidalinti savo džiaugsmu ne tik tarpusavyje, bet ir padovanoti šūsnį gerų emocijų visiems miestelėnams. Lankydamasis senamiestyje kiekvienas kaunietis ir miesto svečias pastebi saulės laikrodžio šypseną ant sienos. Nutarėme, kad rudenėjant ir trumpėjant dienai visiems bus smagu matyti ją švytinčią iš tolo,“ – pasakoja fakulteto SA prezidentas Domas Varanauskas, vienas iš istorinio žygio organizatorių.

 

Jubiliejinė VU KHF regata „Nelauk plauk!“ – 2014 m. spalio 14-16 d.

Regatos organizatorius – VU Kauno humanitarinio fakulteto Studentų atstovybė.

Regatos vadovas – aktorius ir režisierius Andrius Žiurauskas, VU KHF teatro grupės vadovas.

Regatą globoja VU l. e. p. rektorius prof. Jūras Banys.

Regatos draugai: Lietuvos kariuomenė ir UAB „RMI muzikos servisas“

Regatos kava – Vero cafe.

https://www.facebook.com/events/359186244247115/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku