Išlydėti pirmieji VU Kauno fakulteto absolventai

vu knf iteikimai 2017 001Penkiasdešimt trečiais savo veiklos metais Vilniaus universitetas Kaune išlydėjo pirmąją VU KnF  absolventų laidą, kuriai buvo įteikti vieno iš 410 geriausių pasaulio universitetų diplomai. Devynių iš šiemet studijas baigusių 103 bakalaurų ir septynių iš 67 magistrų akademiniai pasiekimai įvertinti Cum Laude diplomais, o finansų magistrei Agnei Kažytei įteiktas  Magna Cum Laude diplomas.

 

 

2017-tų metų absolventus sveikino garbūs svečiai

vu knf 2017Birželio 16 d. diplomų įteikimo iškilmės Kauno evangelikų liuteronų Švč. Trejybės bažnyčioje tradiciškai prasidėjo VU  ir fakulteto vėliavų įnešimo ritualu ir akademinio jaunimo himnu „Gaudeamus“, kurį absolventai ir dėstytojai giedojo kartu su fakulteto choro „Veni gaudere“ merginomis, vadovaujamomis Adelės Mikalkėnienės.

VU Kauno fakulteto absolventus sveikino ir kuo geriausios kloties jiems linkėjo Vilniaus universiteto bendruomenės reikalų prorektorė doc. dr.  Birutė Švedaitė–Sakalauskė, dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys, prodekanai, katedrų vedėjai. Šventėje dalyvavo ir garbūs fakulteto alumnai: Lietuvos Respublikos Aplinkos viceministras Martynas Norbutas, Lietuvių filologijos katedros absolventas, ir kultūros vadybos studijų programos absolventė Kotryna Stankutė–Jaščemskienė, VšĮ „Global Lithuanian Leaders“ vadovė, bei VU KHF Alumni draugijos prezidentas Paulius Boreika – UAB „Orion Asset Management“ ir UAB „Orion Capital“ projektų vadovas, VšĮ „PB fondas“ direktorius. Jie ragino jaunuosius kolegas atkakliai siekti užsibrėžtų tikslų šiuolaikinėje konkurencingoje darbo rinkoje ir priminė, kaip svarbu saugoti ir puoselėti studijų metu užsimezgusius tarpusavio kontaktus, kurie gali būti ne tik malonūs, bet ir labai naudingi kuriant karjerą. VU KHF Alumni draugijos prezidentas P. Boreika pakvietė 2017–tų metų absolventus prisijungti prie draugijos ir  tapti aktyviais jos nariais.

Bendradarbiavimu su fakultetu džiaugėsi ir VU magistrus sveikino jungtinės VU Kauno fakulteto ir tarptautinio Travniko universiteto (Bosnija ir Hercegovina) Ekonomikos fakulteto magistro studijų programos „Marketingas ir prekybos vadyba“ komiteto narys prof. dr. Sabahudin Hadžialić, Tarptautinio Travniko universiteto tarptautinių ryšių skyriaus vadovas.

Premiją už geriausią audiovizualinio vertimo baigiamąjį bakalauro darbą Indrei Višinskaitei įteikė šią studijų programą kuruojančios Germanų filologijos katedros socialinės partnerės UAB „Kalba“ atstovė – Kauno regiono mokymų kokybės vadovė Eglė Kazlauskienė.

vu iteikimai 2017Diplomų įteikimo iškilmės – žinių ir mokslo šventė

Priminęs, kad „tik ta visuomenė, kuri švenčia žinias ir mokslą, yra perspektyvi ir gyva, ji turi ateitį“, VU KnF dekanas doc. Kęstutis Driaunys kalbėjo absolventams: „Džiaugiuosi, kad jūs esate pirmoji mūsų fakulteto bakalaurų ir magistrų laida, kuriems bus teikiami vieno iš 410 geriausių pasaulio universitetų diplomai. Didžiuokitės savimi, kad laimėjote kovą su savo pačių visažinyste. Paradoksalu, tačiau labai noriu tikėti, kad dauguma jūsų (o gal ir visi!), užvėrę universiteto duris, jausitės menkai ką išmokę, menkai ką sužinoję. Tai puiku! Vadinasi, universiteto misija įvykdyta – jūs nesate viską žinanti minia, kiekvienas jūsų esate kritiškai mąstančios asmenybės. Tik žinojimu galima pamatuoti ir suprasti savo nežinojimą. Scio, nihil scio – žinau, kad nieko nežinau. Tai dar Antikos mąstytojo Sokrato verdiktas tiems, kurie laimi kovą su savo visažinyste ir yra brandžiai atviri naujoms patirtims. Mieli absolventai, džiaugiuosi, kad jūs esate pražūtingai įtraukti į mokymosi visą gyvenimą kelią. Tą  kelią, kuriuo eina tie, kurie kuria, atranda; tie, ant kurių laikosi visuomenės progresas. Sveikinu jus – mieli bendrakeleiviai!  

Linkiu, kad diplomų netapatintumėte su studijų metu įgytų žinių ir patirčių kelio finišu. Linkiu iš Jūsų svajonių kylančių tikslų ir teisingai pasirinkti, kuris būsimasis jūsų laikas yra skirtas jums patiems, jūsų artimiesiems, jūsų darbui, jūsų nuolatiniam mokymuisi, jūsų nuoboduliui, jūsų tinginystei. Labai kviesčiau, kad po kiek laiko jūs atvestumėte kitas kartas švęsti žinias ir mokslą mūsų Alma Mater“.

Su Alma Mater šiltai atsisveikino absolventų vardu kalbėjusios lietuvių filologijos bakalaurė Paulina Botyriūtė,  kultūros vadybos bakalaurė Eglė Dmukauskaitė ir lingvistikos magistrė Ieva Čečetienė. Cum laude diplomu įvertinta lingvistikos magistrė I. Čečetienė dėkojo dėstytojams, „kurių įžvalgos, žinios ir patarimai kurstė mumyse smalsumą mokslui, padėjo mums atrasti save, peržengti nežinomybės ribas“ ir prisiminė savo pirmąją pažintį su fakultetu, kuomet pasirinko anglų filologijos bakalauro studijas: „Studijos VU Kauno fakultete pakeitė mano pasaulėžiūrą, leido išbandyti save įvairiose srityse, formavo mano asmenybę, jos neabejotinai kėlė ir iššūkių. Prieš tuos šešerius metus, daug kam teko įrodinėti, jog Google Translate neatims iš manęs paskutinio duonos kąsnio, o Beowulfas nėra tas pats, kas Virdžinija Vulf, ir tai, kad senąja gotų kalba kalbėjo germanų gentis, o ne keistai rengtis mėgstantys paaugliai“. Pasak Ievos, VU KnF  tvyrojo žingeidumo atmosfera, o universitetas tapo kelrodžiu švyturiu beribėje pažinimo jūroje, todėl „visi čia susirinkusieji galime džiaugtis tuo pačiu rezultatu – esame kvalifikuoti savo srities specialistai, kritiškai ir kūrybiškai mąstantys žmonės, kurie geba priimti ryžtingus ir novatoriškus sprendimus. Ir nors šis mūsų gyvenimo etapas jau baigėsi, tikiu, kad mums įgimtas žinių troškimas ir Vilniaus universitete įgytos vertybės padės tobulėti kaip specialistams, piliečiams ir žmonėms“.

 „Nebijokime ieškoti, klysti, atrasti ir išbandyti save naujuose iššūkiuose, priimkime juos pakelta galva ir atvira širdimi! Drąsiai svajokime, rimtai dirbkime, kad taptume tuo, kuo norime būti,“- kvietė absolventus E. Dmukauskaitė, padėkojusi fakulteto dėstytojams ir darbuotojams už drauge sukurtą glaudų tarpusavio ryšį ir nepakartojamas žmogiškos šilumos patirtis.

Kaip šventėje sakė dekanas, „dar beveik du šimtai fakulteto absolventų yra užkrėsti Vilniaus universiteto virusu ir Lietuvoje, Europoje ir pasaulyje pasklinda jaunieji intelektualai – filologai, vertėjai, ekonomistai, vadybininkai, informatikai.“ Sveikiname juos ir dėkojame už teisingą pasirinkimą – studijuoti Vilniaus universitete Kaune!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku