Praktikos metu svarbiausia yra žinoti, ką nori išmokti

bendra kv nuotraukaVU Kauno fakulteto bakalauro studijų programos „Kultūros vadyba“ ketvirto kurso studentės sausio 17 dieną sėkmingai apgynė profesinės praktikos metu įvairiose organizacijose įgyvendintus projektus. Kultūros vadybininkės  praktikos užduotis atliko Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, Nacionaliniame Kauno dramos teatre, „Raganiukės teatre“, pramogų ir edukacijos studijoje „Tuku Tuku“, tarptautiniame kūrybinės bendradarbystės centre „Talent Garden“ ir organizacijoje „Master Your Body“.

Apie  nuveiktus darbus pasirinktose praktikos vietose papasakojo būsimosios kultūros vadybos specialistės Gerda Danylaitė ir Evelina Senkevičiūtė.

 

Praktika su kilnia vizija savo pačios įsteigtoje organizacijoje

Gerda Danylaitė Sporto zonojeGerda Danylaitė praktikos gynimo komisijai ir kurso kolegoms pristatė projektą „Sporto zona“, įgyvendintą su portalo „Master Your Body“ („Įvaldyk savo kūną“) http://www.masteryourbody.lt/ komanda, kurią ji subūrė, kai 2016 metais, grįžusi po studijų užsienyje pagal mainų programą Erasmus+, įkūrė savo įmonę. Mergina sako, kad sąmoningai pasirinko galimybę praktiką atlikti savo pačios įsteigtoje organizacijoje, nesibaimindama, kad greta nebus ilgametę patirtį turinčių specialistų, galinčių patarti ir palaikyti. Jos įkurtos įmonės „Master Your Body“ („Įvaldyk savo kūną“) pagrindinė veikla yra grupinės sveikatingumo treniruotės, mokymai organizacijoms, vieši sveikos gyvensenos renginiai.

„Tikėjau, kad mano sukurtas produktas ir ilgalaikis darbas verti viešumo ir aukštesnio įvertinimo. Esu įsitikinusi, kad savo įmonėje išmoksiu daugiau negu bet kurioje kitoje organizacijoje, kadangi visa atsakomybė už veiklą visu šimtu procentų tenka man“, - pasakoja savo verslą plėtojanti studentė. „Kiekvienas renginys ar projektas kupini naujų iššūkių. Dirbdama savo sukurtoje organizacijoje negaliu sau leisti kažko nepamatyti ar kažko nežinoti, todėl visada esu priversta tobulėti ir tai mane be galo žavi, nes privalau priimti greitus ir protingus sprendimus, kurie gali daryti įtaką mano verslo ateičiai.“- teigia G. Danylaitė.

Kultūros vadybos bakalauro studijas VU Kauno fakultete bebaigianti Gerda Danylaitė praktikos metu įgyvendino projektą „Sporto zona“. Tai buvo tęstinis renginys, kuris vyko šešis 2017 metų vasaros savaitgalius Kauno Santakos parke. Kiekvieną šeštadienį čia susirinkdavo gausybė dalyvių nuo 16 iki 40 metų amžiaus, su kuriais buvo ne tik aktyviai sportuojama, žaidžiami komandiniai žaidimai, bet ir diskutuojama sveikos gyvensenos klausimais bei dalijamasi renginio rėmėjų dovanomis. Pasak Gerdos, net ir lietus ar vėjas netrukdė projekto dalyviams aktyviai judėti, o savaitgalio renginiai buvo kupini gerų emocijų ir sulaukė daugybės teigiamų atsiliepimų, šypsenų ir gražių žodžių. Projekto „Sporto zona“ organizatorė įsitikinusi, kad pavyko įgyvendinti kilnią viziją – siekti, kad sveika gyvensena taptų reikšminga Kauno kultūros dalimi.

Daugiau informacijos apie šio projekto renginius galima rasti Gerdos sukurtame elektroniniame tinklalapyje: http://www.masteryourbody.lt/sporto-zona/

https://www.youtube.com/watch?v=0cO_687d9Yg

Evelina Senkevičiūtė tukutukuIniciatyvumą ir kūrybiškumą skatina pasitikėjimas ir diskusijos

Evelina Senkevičiūtė iš „Kultūros vadybos“ ketvirto kurso praktiką atliko pramogų ir edukacijos studijoje „TukuTuku“, kurią pasirinko dėl to, kad jau turėjo darbo su vaikais patirties ir šiek tiek žinodama apie šią studiją tikėjosi, jog būtent čia galės geriausiai realizuoti savo idėjas. Iš tiesų, praktikos komisiją mergina nustebino parengtų programų skaičiumi ir kūrybiškumu. Mergina prisipažino apie praktiką svarsčiusi ilgai, todėl kai kurias idėjas (vasaros stovykla, kino filmų renginių ciklas) turėjusi iš anksto, o kitos atsirado praktikos metu arba dėl studijos vadovės jai prisikirtų veiklų (knygos pristatymas, kalėdinis projektas, vaikų užimtumo zona turgaus atidaryme). „Pačios geriausios idėjos kyla netikėtai – sportuojant, vairuojant, maudantis ar valantis dantis, tik reikia nepamiršti ir nepatingėti jų pasižymėti, o galiausiai – realizuoti,“ - sako Evelina. Ji džiaugiasi, kad kūrybiška studijos aplinka provokavo siūlyti ir realizuoti įvairiausias iniciatyvas. Be to, pasak būsimosios kultūros vadybininkės, tiek VU Kauno fakultete, tiek vaikų pramogų ir edukacijos studijoje Kaišiadoryse jai vadovavo šaunios praktikos vadovės, kurios ne stabdė, o skatino priimti tinkamus sprendimus ir juos realizuoti.

Praktikos metu Kaišiadorių geležinkelio stotyje įsikūrusioje studijoje vaikams „TukuTuku“ Evelina sukūrė dvi programas I-IV klasės vaikų  grupėms: „Pasaulio Kalėdos“ ir „Nuotykių traukiniu aplink Lietuvą“. Keturių-šešių metų vaikams ji parengė programą „Kelionė į pasakų šalį“, kuri papildė studijos siūlomas paslaugas tokio amžiaus grupei.  Didžiausio pasisekimo sulaukė dar viena VU KnF studentės sukurta ir realizuota paslauga vaikams – stovykla „Vasaros akademija“, kuri tėvams pageidaujant buvo surengta du kartus,  nors planuota tik vienąkart ir nuo šiol, ko gero, bus organizuojama kasmet.

„Stovyklų metu darėme įvairius darbelius, kuriuos vaikai parsinešdavo į namus, o kiekviena diena turėjo tam tikrą temą: kino, teatro, sporto ir pan. Todėl mūsų stovyklautojai pabuvojo ir prekybos centro picerijoje, kur patys mokėsi gaminti picas, ir ekskursijoje su Kaišiadorių Turizmo ir verslo informacijos centro gidu Aurelijumi aplink Kaišiadorių geležinkelio stotį,“- prisimena Evelina. Labiausiai ji patenkinta suorganizuotu renginių ciklu „Per kiną į nuotykius“, kurio metu vaikai žiūrėdavo jos atrinktus filmus, o po to dalyvaudavo video viktorinose. Būsimajai kultūros vadybosbakalaurei labai svarbu, kad visos jos realizuotos idėjos atitiko praktikai pasirinktos studijos „TukuTuku“ tikslus ir jas palankiai įvertino studijos administracija, nes vaikai ne tik pramogavo, bet ir mokėsi, ko ir siekia ši studija – suteikti vaikams pramogą per edukaciją.

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/TukutukuKaisiadorys/

Patarimai besirengiantiems atlikti praktiką

Jeigu praktikos metu net ir ne visus sumanymus pavyko įgyvendinti, kultūros vadybininkės įgijo daugiau pasitikėjimo savo gebėjimais ir todėl turi ką patarti kitiems Vilniaus universiteto Kauno fakulteto studentams, besiruošiantiems atlikti praktiką. Jos siūlo pirmiausia pagalvoti, ką labiausiai mėgstate daryti kasdieną, koks yra jūsų hobis (ar net keli), tada bandyti juos sujungti ir nebijoti, kad praktika galbūt nebus stipriai susijusi su jūsų studijų programa ar specialybe. Gerda Danylaitė sako: „Nestabdykite savęs klaidingais įsitikimais ir išankstinėmis nuostatomis, o imkite popieriaus lapą ir jame surašykite atsakymus į kelis klausimus:

  1. Ką mėgstu veikti kiekvieną dieną?
  2. Kokios yra mano stiprybės ir silpnybės?
  3. Koks mano talentas?
  4. Kaip tai siejasi su tuo, ką studijuoju?
  5. Ką noriu išmokti praktikos metu?“

„Pasirinkite teisingai ir keliaukite savo keliu energingai!“ – pataria projektą „Sporto zona“ įgyvendinusi Gerda, viena iš šiemet geriausius įvertinimus už praktiką gavusi  VU KnF studijų programos „Kultūros vadyba“ IV kurso studenčių.

Koleges kalbino Julija Selezniova (Kultūros vadyba, III k.)

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku