Tarptautinėje meno vadybos studentų konferencijoje Vokietijoje – VU Kaune magistrantės

MV konferencija HamburgeVilniaus universiteto Kauno fakulteto magistrantūros studijų programos „Meno vadyba“ I kurso studentės Ugnė Pavlovaitė ir Emilija Jonaitytė dalyvavo I Tarptautinėje meno vadybos studentų konferencijoje AMSC (Arts Management Student Conference), kuri šių metų sausio 19–21 dienomis vyko  Hamburge (Vokietijoje). 

https://www.artsmanagement.net/index.php?module=News&func=display&sid=1830

Hamburge meno ir kultūros vadybos studentai iš viso pasaulio – Vokietijos, Olandijos, Serbijos, Rumunijos, Italijos, Rusijos, Prancūzijos, Lietuvos, Ukrainos, Libano, JAV, Kinijos, Urugvajaus, Meksikos, Panamos, Kolumbijos, Argentinos, Austrijos, Latvijos – rengė kūrybines dirbtuves, dalijosi patirtimi, kėlė ir sprendė meno ir kultūros problemas, mezgė tarptautinius ryšius būsimiems projektams, skaitė pranešimus ir aktyviai diskutavo su ekspertais, dalyvavusiais tuo pačiu metu vykusioje XI tarptautinėje meno vadybininkų asociacijos konferencijoje „Cultural leadership & innovation“.

Ugnes pristatymasPristatė mokslinius tyrimus ir dalyvavo diskusijose

Konferencijoje, kuri vyko Hamburgo Muzikos ir teatro akademijoje, VU KnF studijų programos „Meno vadyba“ 1 kurso studentės Ugnė Pavlovaitė ir Emilija Jonaitytė kolegoms iš užsienio pristatė savo atliekamus mokslinius tyrimus. Ugnė Pavlovaitė skaitė pranešimą „Kultūros difuzijos įtaka tautiniam identitetui“ (angl. k. “The impact of cultural diffusion on national identity“) ir vedė diskusiją, o Emilija Jonaitytė stendiniame pranešime pristatė temą „Lietuvos fotografijos galerijų lėšų telkimas ir efektyvumas“ (angl. k. “Lithuanian photography galleries fundraising and efficiency“).

Magistrantė U. Pavlovaitė savo pranešime analizavo kultūros difuzijos ir tautinio identiteto koncepcijas, pateikė muziejų atvejo analizę ir interviu su ekspertais (C. Farinha, C. Frattima, G. Jeon ir Z. Feher). Jos pranešimas sukėlė didelį susidomėjimą Lietuvos demografine, kultūrine padėtimi ir inspiravo diskusiją, kurios metu klausytojai aktyviai keitėsi nuomonėmis apie kultūros difuzijos fenomeno vyksmą skirtingose šalyse, įvardijo dirbtinai sudaromas kliūtis ir pabrėžė, kad įvairovės skatinimas yra viena iš pagrindinių siekiamybių moderniame pasaulyje.

„Atmosfera konferencijos metu Hamburgo Muzikos ir teatro akademijoje buvo ypatinga, nes šalia pagrindinių diskusijų vyko ir atlikėjų perklausos, todėl muzikantai galėjo dalytis idėjomis su meno ir kultūros vadybininkais ir tokiu būdu bendradarbiauti. Manau, kad meno vadybininkui labai svarbu dalyvauti kūrybos procese, nes pristatydamas kultūros produktą visuomenei jis turi kuo geriau pažinti kūrėją. Dar kartą įsitikinom, kad galimybė ieškoti kūrėjų vienoje erdvėje skatina jaunuosius vadybos specialistus megzti ryšius su įvairiomis asmenybėmis, eksperimentuoti drauge ir kurti tarpdisciplininius meno projektus,“ – įspūdžiais dalijasi Ugnė.

MV konferencija Hamburge 2Su patyrusiais meno ekspertais kūrė ir utopijas

Meno vadybos studentės iš Vilniaus universiteto Kaune džiaugiasi, kad bendrame forume su XI tarptautinės konferencijos „Cultural leadership & innovation“ dalyviais jos buvo aktyviomis klausytojomis ir turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su įspūdingais Europoje vykdomais projektais ir juos pristačiusių ekspertų dėka bent virtualiai patekti į jų veiklos užkulisius. Merginoms didelį įspūdį paliko tiek išklausyti meno ir kultūros ekspertų pranešimai, tiek ir patys ekspertai. Pasak Ugnės, gerą vadybininką charakterizuoja ne  kostiumas ar brangus laikrodis, o jo nuveiktų darbų gausa, profesionalumas ir charizma.

Merginos pasakoja, kad bendrose diskusijose su studentais tarptautinėje konferencijoje „Cultural leadership & innovation“ dalyvavusius ekspertus žavėjo jaunųjų kolegų požiūris į šiuolaikinio meno reikšmę ir jų ryžtas pokyčiams. Jaunajai meno ir kultūros vadybininkų kartai atstovavusi Ugnė Pavlovaitė drauge su dviem dalyviais iš Italijos Milo Sarrini ir Emanuela Corliano pristatė, kaip studentai suvokia ir siūlo spręsti pagrindines problemas meno ir kultūros sektoriuje, ir net pateikė utopiją apie bendros Europos kultūros (ne)galimybę. http://www.ams-conference.com/

Nors Ugnė ir Emilija prisimena, kad pristatymų gausa vargino, joms rūpėjo išklausyti kuo daugiau pranešimų, nes visi konferencijos dalyviai dalijosi ne tik mokslinių tyrimų įžvalgomis, bet ir  mintimis apie meno vadybos specialistų perspektyvas. „Visi pranešimai buvo labai įdomūs, o kiekvienas pranešėjas rėmėsi skirtingu kultūriniu pamatu ir pasaulėžiūra,“ – teigia VU KnF magistrantės ir cituoja vieno iš tarptautinės konferencijos dalyvių meno sociologijos profesoriaus dr. Volker Kirchberg  mintis apie utopijas: „Aš įgyvendinčiau projektus tik su draugais, nes tai man teiktų malonumą… O kaip pinigai? Mano svajonių utopija būtų padidinti erdves ir pastatyti daugiau eksperimentinių konteinerių visur, kuriuose galėtume dirbti ir turėti pilnavertę laisvalaikio programą,...truputį dirbti ir truputį paslidinėti,…tiesiog pabūti su savo šeima“.

MV konferencija Hamburge 1Antroji tarptautinė meno vadybos studentų konferencija planuojama Vienoje

Viešėdamos Hamburge specialios ekskursijos metu VU KnF studentės apžiūrėjo miesto centrą. „Pamatėme įžymiąsias vietas –  įspūdingos architektūros Hamburgo filharmonijos pastatą, šv. Petro bažnyčią, po dviejų gaisrų išlikusią miesto rotušę. Tiltų Hamburge – daugiau nei Venecijoje, tai prabangos ir aukštos kultūros miestas, kuriame kiekvienas ras įkvėpimą kūrybai!“ – aplankytas miestas sužavėjo Emiliją Jonaitytę.

VU Kauno fakultetui Tarptautinėje meno vadybos studentų konferencijoje (AMSC) Hamburge atstovavusios  Meno vadybos studijų programos I k. magistrantės  E. Jonaitytė  ir U. Pavlovaitė džiaugiasi, kad pavyko užmegzti naudingų ryšių, sutikti bendraminčių ateities projektams ir papildyti žinias savo studijoms. Už konsultacijas ir pagalbą studentės dėkoja VU KnF Ekonomikos, finansų ir vadybos instituto profesorei dr. Virginijai Jurėnienei.

Parengta pagal Emilijos Jonaitytės  ir Ugnės Pavlovaitės informaciją.

Nuotraukos – Emilijos Jonaitytės.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku