Būsimieji informacijos sistemų ir kibenetinės saugos specialistai lankėsi Lietuvos teismo ekspertizės centre

kibernetine sauga isvyka LTEC 001Balandžio 18 d. VU Kauno fakulteto  bakalauro programos „Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga“ studentai buvo išvykę   į Lietuvos teismo ekspertizės centrą (LTEC)(Lvovo g. 19A,  Vilnius). Ten jie susipažino su centro veikla, atliekamais IT tyrimais ir  ekspertinėmis veiklomis.

Būsimuosius informacijos sistemų ir kibenetinės saugos specialistus iš VU KnF šiltai pasitiko ir LTEC veiklą bei tyrimus pristatė centro direktorius dr. Giedrius Mozūraitis.

 

kibernetine sauga vuknf

Išsamiau su centro Skaitmeninės informacijos ekspertizių skyriaus  veikla studentus supažindino specialistai, kurie ją apžvelgė savo pranešimuose: LTEC Skaitmeninės informacijos ekspertizių skyriaus vedėjas Andrius Chaževskas. „Informacinių technologijų tyrimai“, LTEC Skaitmeninės informacijos ekspertizių skyriaus vyriausiasis ekspertas Gytis Lankas. „Mobilieji įrenginiai ir informacija“ ir „Navigaciniai įrenginiai ir navigacinė informacija“ bei LTEC Skaitmeninės informacijos ekspertizių skyriaus vyriausiasis ekspertas  Linas Markūnas.  „Lietuvos teismo ekspertizės centro veiklos pristatymas“.

Ekspertai studentams pasakojo apie savo darbo kasdienybę ir iššūkius, pademonstravo techninę (aparatūrinę) įrangą, kurios pagalba daromos tikslios duomenų kopijos, su kuriomis dirba tyrėjai.  Informacijos sistemų ir kibernetinės saugos studentai iš VU Kaune sužinojo,  kokia komercinė ir laisvai prieinama programinė įranga naudojama duomenų analizei, išgirdo apie mobiliųjų įrenginių nuskaitymo metodus, pamatė, kaip atliekami navigacinės informacijos tyrimai. Susitikimo metu studentai aktyviai dalyvavo diskusijoje su tyrėjais, kurie noriai dalijosi patirtimi ir žiniomis (kiek jiems leido jų pareigos).

Išvyką organizavo VU Kauno fakulteto Taikomosios informatikos instituto asist. dr. Vera Moskaliova ir prof. dr. Audrius Lopata.   

Susitikimo akimirkas fiksavo LTEC Personalo ir dokumentų valdymo poskyrio vyriausioji specialistė Monika Mainelytė-Leipienė.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku