VU Kauno fakulteto studentai ir dėstytojai naudosis pasaulinės verslo informacijos sistemų rinkos lyderės SAP programiniais produktais

D Kriksciuniene su studentaisVilniaus universitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su tarptautine korporacija SAP ir prisijungė prie tarptautinio SAP universitetų aljanso (UA) (SAP University Alliances). Pasirašyta sutartis užtikrina VU studentams galimybes susipažinti su SAP programiniais sprendimais finansų, logistikos, žmogiškųjų išteklių valdymo, verslo procesų analitikos ir inovatyvių verslo modelių diegimo srityse.

http://naujienos.vu.lt/vilniaus-universitetas-vienintelis-tarptautinio-universitetu-aljanso-narys-lietuvoje/

Verslo informacijos sistemų rinkos lyderės SAP bendradarbiavimas su universitetais –  talentų pritraukimo ir valdymo strategija

Tapęs pilnateisiu SAP universitetų aljanso nariu, VU įgijo teisę nemokamai naudotis šios verslo valdymo programinės įrangos licencijomis. Sutartis su SAP suteikia galimybes VU dėstytojams ir studentams naudotis mokymosi medžiaga, atveria plačias sertifikavimo, praktikų ir mokslinių tyrimų galimybes studentams ir mokslininkams, dirbantiems įmonių išteklių planavimo informacinių sistemų (ERP), didelių duomenų apdorojimo, verslo procesų ir kitose informacinių technologijų srityse. Sistemą SAP Lietuvoje naudoja didžiausi ir VU absolventams patrauklūs darbdaviai: SODRA, VMI, Telia, MAXIMA, bankai.

Sutarties pasirašymą inicijavo VU Kauno fakulteto (VU KnF) Taikomosios informatikos instituto (TII) profesorė Dalia Krikščiūnienė. Profesorė pabrėžia, kad SAP žinios yra aktualios VU Kauno fakultete įvairių studijų programų studentams dėstomuose verslo informacijos sistemų dalykuose, o fakulteto TII mokslininkai atlieka susijusios tematikos intelektinės analizės tyrimus.

Korporacija SAP – pasaulinė verslo informacijos sistemų rinkos lyderė. SAP – tai programinių produktų kompleksas, skirtas valdyti įmonių išteklius, palaikyti verslo analitikos, inovacinius sprendimus ir informacinės sitemos architektūros platformas. SAP yra aukšto lygio funkcionali ir sudėtinga modulinė informacinių technologijų (IT) sistema, siūlanti sprendimus įvairioms verslo šakoms bei didelių, vidutinių ir mažų įmonių poreikiams.

SAP plačiai paplitusi pasaulyje (www.sap.com): daugiau nei 365000 klientų 180 šalių, 87800 darbuotojų, 100 inovacijų ir vystymo centrų, 15000 partnerių kompanijų. Net 87% įtakingiausių įmonių iš Forbes sąrašo “Global2000” savo verslo valdymui naudoja programinių produktų kompleksą SAP. SAP kompetencijos sukuria puikias įsidarbinimo galimybes, nes SAP specialistai yra viena geriausiai pasaulyje apmokamų IT kvalifikacijų, viršijanti rinkos vidurkį.

Globali programa SAP University Alliances (UA) siekia integruoti naujausias verslo valdymo technologijas į mokymo ir mokslinių tyrimų procesus

SAP UA programa jungia daugiau kaip 3200 mokymo įstaigų, 8000 dėstytojų iš 111 šalių. Pilnosios partnerystės (Full membership) sutartis pasirašoma su SAP ir su jo akredituotu Universiteto kompetencijos centru, kurių yra tik 6 skirtingose šalyse. Pabaltijo regionui paslaugas teikia Universiteto kompetencijos centras (UCC) Otto-von-Guericke-Universtat Magdeburge (Vokietija) (....)

VU ir tarptautinio SAP universitetų aljanso bendradarbiavimo sutartis apima SAP programinės įrangos licencijų, techninio aptarnavimo sąlygas, studijų medžiagos teikimą ir kitas dėstytojams, studentams ir mokslininkams skirtas narystės aplinkybes. SAP UA  teikiami privalumai aprėpia tris lygmenis: SAP integravimą studijų procese (1000 prieigų VU studentams ir dėstytojams, dėstymo medžiaga, demo įmonė, SAP moduliai įvairiose studijų programose); SAP mokymo kursus verslo atstovams ir pasirenkamus kursus studentams; SAP integravimą mokslinių tyrimų procese (baigiamųjų darbų temos, stažuotės, praktikos, mokslo tyrimai ir renginiai).

Vilniaus universitetui,  tapusiam pilnateisiu SAP UA nariu, suteikta 1000 prisijungimų besimokantiems (nuotolinės prieigos prie SAP programinės įrangos, demo įmonės duomenys ir pilnas techninis aptarnavimas). Šias prieigas gali naudoti VU tinklo vartotojai visuose fakultetuose. Dėstytojams bus teikiama studijų medžiaga: paskaitų skaidrės, dėstomos medžiagos aprašai, laboratoriniai darbai su įvairiais SAP moduliais (anglų kalba). VU KnF profesorė Dalia Krikščiūnienė džiaugiasi, kad SAP programinė įranga sukuria galimybes lanksčiai įtraukti skirtingas teorines ir praktines temas į įvairių studijų programų (bakalauro ir magistro) modulius: „Jau dabar VU Kauno fakultete yra numatyti dalykai, kuriuose bus panaudojamas SAP: Didelių duomenų analitika ir technologijos, Verslo analitika ir sprendimai, Finansinės rizikos valdymas, Valdymo apskaitos informacinės sistemos, Rinkodaros informacinės sistemos.“

Prisijungimas prie SAP universitetų aljanso atveria galimybes stiprinti ir dėstytojų komopetencijas. Jie galės rengti mokymo medžiagą pasitelkdami SAP Universiteto kompetencijos centrų siūlymus (medžiagą ir programinę įrangą), kelti kvalifikaciją dalyvaudami specializuotuose webinaruose ir mokymuose. Be to, pasak prof. D. Krikščiūnienės, atsiranda galimybė rengti papildomųjų studijų programas, teikiančias ECTS kreditus ir įtrauktas į VU studijų modulių katalogą, kuriuos galėtų pasirinkti bet kurios VU studijų programos studentai ir papildomų kvalifikacijos kėlimo programų vartotojai. Tikėtina, kad VU dėstytojams bus patraukli ir galimybė tapti SAP instruktoriumi. Mat, jau 2018 m. numatyta, kad bent 2 dėstytojai galės nemokamai dalyvauti mokymuose ir įgyti SAP specialisto sertifikatą, integruojantį  į SAP universitetų aljanso tinklą. Profesorė mano, kad tai galėtų padėti ir organizuojant ateityje vidinius bei išorinius kvalifikacijos kėlimo kursus būsimiems SAP vartotojams, naudojantis VU infrastruktūra.

Narystė SAP universitetų aljanse didina ir studijų  tarptautiškumą, nes atsiranda galimybės dalyvauti tarptautiniuose SAP rengiamuose konkursuose ir technologiniuose renginiuose: InnoJams, CodeJams, DesingThinking. Išauga ir SAP integravimo į mokslinių tyrimų procesą galimybės: ne tik bakalauro, magistro kursinių ir baigiamųjų darbų, bet ir doktorantūros studijų tematikos, įrangos ir konsultavimo požiūriu, su magistrantų ir doktorantų stažuočių ir praktikų vietomis SAP centruose (6 mėn.).

„Partnerystė su SPA centrais plečia galimybes naudoti SAP sprendimus bei inovatyvias technologijas organizuojant mokslinius seminarus ir bendradarbiavimą su įmonėmis, jas konsultuoti, rengti projektus. Prieiga prie SAP įmonių klientų tinklo įgalina atlikti atvejų tyrimus, vykdyti praktikas ir geriausiems absolventams gauti puikius darbo pasiūlymus“, - teigia VU KnF Taikomosios informatikos instituto prof. Dalia Krikščiūnienė.

Jau 2018-2019 mokslo metais verslo valdymo sistema SAP  Vilniaus universiteto Kauno fakultete bus integruota į studijų procesą šiose bakalauro ir magistro programose: Rinkodaros technologijos , Ekonomika ir vadyba , Finansų ir apskaitos taikomosios sitemos , Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga  ir Verslo informatika , Finansų technologijos .

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku