VU Kauno fakultetas remia moksleivių mokomųjų bendrovių (MMB) judėjimą

vuknf mmb 2018Tradiciniu tapusiame integruotame ekonomikos ir verslo kalbos renginyje „Verslo idėjų generavimas“, kuris spalio 16 d. vyko Kauno „Saulės“ gimnazijoje, Vilniaus universiteto Kauno fakultetui atstovavo Antanas Ūsas. VU KnF Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto doktorantas A. Ūsas dalyvavo vertinimo komisijoje, kuri ne tik vertino ir skyrė apdovanojimus geriausias verslo idėjas pristačiusioms moksleivių mokomosioms bendrovėms (MMB), bet ir konsultavo renginio dalyvių komandas, kad padėtų  stiprėti šiam MMB judėjimui. 

Dalyvauti renginyje „Verslo idėjų generavimas“ buvo pakviesti Kauno miesto ekonomikos mokytojai ir mokiniai iš Kauno miesto, rajono bei regiono mokyklų, kuriose įgyvendinamos ekonominio švietimo ir verslumo ugdymo programos, kuruojamos nevyriausybinės organizacijos Lietuvos Junior Achievement (LJA).

vuknf mmbKaip pasakoja Antanas Ūsas, renginys praėjo puikiai. Jame dalyvavo net 49 MMB komandos iš Kauno, Kauno rajono ir Šakių rajono mokyklų. Verslo idėją moksleivių komandos turėjo pristatyti per 60 s. Po to kiekviena  komanda pusvalandį diskutavo ir konsultavosi su vertinimo komisijos nariais, kurie  jauniesiems idėjų generatoriams pateikė daug naudingų patarimų ir net kontaktų ateičiai. Kasmetinis Vilniaus universiteto Kauno fakulteto įsteigtas „Lietuviškiausios idėjos“ apdovanojimas šįkart buvo įteiktas jungtinei komandai „Literatūrinė kelionė“ iš  KTU (Kauno technologijos universiteto) gimnazijos bei Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos. „Šios moksleivių komandos verslo idėja – edukacinis žaidimas, kuris bus ne tik smagus laisvalaikio praleidimo būdas, bet ir padės pasirengti valstybiniam lietuvių kalbos egzaminui. Tokia idėja skatina kalbos tvarumą ir švarumą,  o pats stalo žaidimas IV klasės gimnazistams gali būti integruotas į edukacinį procesą,“ – VU KnF prizu už lietuviškiausią idėją  apdovanotos moksleivių bendrovės siūlomą paslaugą gyrė A. Ūsas.

knf mmb 2018VU Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto dėstytojai suinteresuoti bendradarbiauti su  Kauno miesto ir regiono ekonomikos mokytojais ir prisidėti prie mokinių verslumo ugdymo procesų. Palaikyti ryšius su miesto gimnazijomis labai padeda ilgalaikiai dalykiniai kontaktai su aktyviomis įvairių iniciatyvų sumanytojomis – „Saulės“ gimnazijos mokytoja eksperte  Laima Girdauskiene ir LSMU gimnazijos mokytoja dr. Jūrate Radavičiūte.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku