Pažintinės studentų kelionės į sostinę tikslas – susipažinti su valstybės institucijų veikla

vuknf seime2018Lapkričio 27 dieną VU Kauno fakulteto Ekonomikos ir vadybos studijų programos ketvirto kurso studentai lankėsi Lietuvos Respublikos Seime ir Pinigų muziejuje. 

Ekskursijos į Seimą metu VU KnF studentai apsilankė plenarinių posėdžių salėje, pabuvojo Prezidento, Kovo 11-osios Akto, Spaudos konferencijų ir kt. salėse. LR Seimo Informacijos ir komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyriaus darbuotoja supažindino su Lietuvos valstybės valdymo sistema, parlamento veikla, įstatymų leidybos procedūra, institucijos struktūra, priminė svarbius valstybės raidą lėmusius įvykius. Įspūdį studentams paliko ir Seimo pirmininko dėmesys, kai atvykęs į Seimą Viktoras Pranckietis šiltai pasisveikino ir kelioms minutėms stabtelėjo pabendrauti su studentais iš VU Kaune. 

Kitas pažintinės kelionės metu aplankytas objektas – Pinigų muziejus – suteikė galimybę studentams susipažinti su pasaulio ir Lietuvos pinigų istorija, pinigų raida nuo primityviausių jų formų – grūdų, kriauklių kaurų, kailių, gintaro – iki šiuolaikinių elektroninių pinigų, bankininkystės raida. Penkiose muziejaus ekspozicijų salėse studentai apžiūrėjo šiuolaikinius įvairiose valstybėse naudojamus banknotus ir monetas. Pasinaudodami vienu iš seniausių gamybos būdų jie galėjo pasijusti kalėjais ir savarankiškai nusikalti suvenyrinį 1 skatiko žetoną. Pasisvėrę ant specialių svarstyklių galėjo sužinoti, kiek kiekvienas kainuotų, jei parodytas svoris būtų paverstas auksiniu, platininiu ar sidabriniu. VU KnF Ekonomikos ir vadybos studijų programos studentai noriai įsitraukė į pažintinių užduočių procesą, o spręsdami testus pasitikrino muziejuje įgytas žinias.

Lietuvos banko valdybos pirmininko sveikinimas buvo vienas iš Pinigų muziejuje studentų laukusių netikėtumų – priartėjus prie tarpukariu Lietuvos banke naudoto telefono, jis netikėtai suskambo, užsidegė užrašas „Prašome pakelti ragelį“ ir jį pakėlęs išgirdo Lietuvos banko valdybos pirmininko balsą, kviečiantį apžiūrėti šį muziejų. 

Doc. dr. Ilona Kiaušienė

Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos institutas

vuknf pinigu muziejus 2018

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku