Skandinavijos dienos Kaune. Paroda „Švedija: nuo A iki Ö“ VU Kauno fakultete

Skandi FB EVENT 1920x1080px 990x557Balandžio 1–7 dienomis Kaune vykstančių Skandinavijos dienų metu http://www.kaunas.lt/renginiai/skandinavijos-dienos/ Vilniaus universitete Kaune (VU KnF II korp. II a., Muitinės g. 8) atidaryta paroda „Švedija: nuo A iki Ö“, kurią apžiūrėti galima visą balandžio mėnesį darbo dienomis nuo 9 val. iki 18 val. 

Švedijos ambasados Lietuvoje ir Švedijos instituto pastangomis parengtos edukacinės parodos organizatoriai siekia patraukliai pristatyti savo šalies istoriją ir kultūrą, supažindinti su švedų gyvenimo būdu ir jų tradicijomis. Parodoje „Švedija: Nuo A iki Ö“. eksponuojama vienuolika informacinių stendų, kuriuose patalpinta visa švedų abėcėlė: 26 lotyniško alfabeto raidės ir 3 tik švedams būdingos raidės – Å, Ä ir Ö. Kiekvienai raidei parinkta po vieną žodį, taikliausiai atspindintį Švediją ir švedus. Parodos organizatoriai įsitikinę, kad tokiu būdu pristatomas jų žodynas ne tik reprezentuoja švedų kalbą, bet ir padeda geriau suprasti, kaip gyvenama Švedijoje. 

paroda knfVU Kauno fakulteto erdvės šiai parodai pasirinktos neatsitiktinai. Skandinavijos dienų rengėjai tikisi, kad švedų abėcėlė, kaip šios šalies gyvas portretas, bus naudinga  ne tik švedų kalbą studijuojantiems VU KnF studijų programoje Anglų kalba ir kita užsienio kalba (švedų kalba) http://www.knf.vu.lt/stojantiesiems/bakalauro-studijos/anglu-ir-kita-uzsienio-kalba-svedu-kalba ir jų dėstytojams, bet sudomins ir platesnę Skandinavijos šalimis besidominčią auditoriją.

Kas? Paroda „Švedija: nuo A iki Ö“

Kur? Vilniaus universiteto Kauno fakulteto II korp. II a. fojė (Muitinės g. 8)

Kada? Balandžio 1–30 d. I–V nuo 9 val. iki 18 val.  

Kviečiame!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku