Ką veikia VU Kauno fakulteto teatras?

Teatro foto 1VU KnF „Raudonojo kilimo“ teatro narių širdyse liepsnoja noras tyrinėti ir meilė teatrui. Teatras jiems yra kūrybos procesas ne tik scenoje, bet ir žmogaus viduje. Šiuo metu aktoriai intensyviai ruošiasi premjerai, kuri bus pristatyta publikai jau pavasarį,  ir mokosi atlikti vaidmenis, iš naujo atrasdami save. Spektaklis rengiamas pagal Dmitrijaus Ivanovo ir Vladimiro Trifonovo pjesę „Įstrižainė-67“, kurią adaptavo Rūta Narkevičiūtė, Lietuvių filologijos ir reklamos studijų programos absolventė.

Praėjusį sezoną bendravimo su publika įgūdžius teatro nariai tobulino ne tik kurdami spektaklius, bet ir užsiimdami įvairia veikla. Spalio mėnesį „Raudonojo kilimo“ teatro aktorius Karolis dalyvavo teatro dizainerės Ingos Navickaitės projekto/knygo „Super Duper“ pristatymo renginyje, vėliau kiti jo kolegos vaidino kino teatro „Romuva“ reklaminiuose klipuose, Maironio literatūros muziejuje skaitė mėgstamų literatūros kūrinių ištraukas. Gruodžio mėnesį interaktyvios paskaitos metu teatro aktoriai kartu su lektore Simona Zdanavičiūte mokėsi „būti dabartyje“, susikaupti vaidmeniui, atsikratyti baimių. Kalėdoms „Raudonojo kilimo“ trupės nariai parengė smagų video sveikinimą.

teatro foto2VU Kauno fakulteto „Raudonojo kilimo“ teatro nariai tikisi, kad ir 2017 metai atneš daug įdomių patirčių, įkvėps naujų idėjų, ir džiaugiasi galėdami dirbti ir mokytis iš savo puikios režisierės Indrės Taločkaitės,  Kauno valstybinio lėlių teatro aktorės. (Praėjusių metų pabaigoje ji su kolega Remigijumi Endriukaičiu Kauno kameriniame teatre pristatė savo pirmąjį profesionalioje scenoje režisuotą spektaklį „Atranka“).

 „Raudonojo kilimo“ teatras visada stengiasi įsitraukti į įvairius renginius, kuriuose jaunieji aktoriai galėtų atskleisti savo meninius gebėjimus ir įgūdžius. 2014 m. debiutavęs žinomo aktoriaus ir režisieriaus Andriaus Žiurausko inicijuota „Poezijos muitine“, VU Kauno fakulteto teatras  tęsia šią nuotaikingą tradiciją ir kiekvieną pavasarį į jaukų Liepų kiemelį (Muitinės g. 8) sukviečia dar nepublikuotos poezijos kūrėjus ir klausytojus.

Šiuo metu trupėje yra aštuoni nariai – ne tik VU KnF, bet ir kitų aukštųjų mokyklų (VDU, VDA, KTU) studentai ir absolventai. „Raudonojo kilimo“  teatre laukiami visi norintys išbandyti save scenoje, pažinti aktoriaus duoną, o svarbiausia – susidraugauti su pačiu savimi. Teatro režisierė Indrė Taločkaitė pasiryžusi padėti kiekvienam trupės nariui siekti aukščiausių rezultatų. Repeticijų metu yra atliekami įvairūs pratimai, kurie padeda lavinti aktorinius įgūdžius, geriau pažinti savo kūną, įsijausti į spektaklio kuriamą personažą. Užsiėmimų metu taip pat daug laiko skiriama spektaklio pastatymui, dekoracijų kūrimui, darbui su apšvietimu ir įgarsinimu.

Jeigu mėgstate bendrauti gyvai ar norėtumėte pamatyti, kaip vyksta repeticijos, „Raudonojo kilimo“ teatro kolektyvas Jūsų laukia pirmadieniais arba trečiadieniais nuo 18.00 valandos Teatro menėje, VU Kauno fakulteto IV korpuse. Susidomėjusiems visada padės teatro vadybininkė Laura Bleizgytė (tel.: +37065885613).

Sužinoti daugiau apie  „Raudonojo kilimo“ teatro Vilniaus universitete Kaune veiklą galima: socialiniame tinkle Facebook“ (VU KNF Raudonojo kilimo teatras) arba internetinėje svetainėje: VU KNF „Raudonojo kilimo teatras“.

VU knf teatro logoVilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto

„Raudonojo kilimo“ teatro informacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku