Vilniaus universitete Kaune vertimo žodžiu įgūdžius tikrinsis moksleiviai iš visos Lietuvos

Vertimo zodziu konkurso logoŠių metų lapkričio 20 dieną į VU Kauno fakultetą rinksis 10 – 11 klasių mokiniai iš Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų. Iki šiol Vertimo žodžiu (iš ir į anglų kalbą) konkursas, kuris jau kelis metus organizuojamas mūsų fakultete VU KnF Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto (KLIVSI) dėstytojos dr. Jūratės Radavičiūtės iniciatyva, daugiau buvo žinomas Kauno miesto mokiniams ir jų anglų kalbos mokytojams. 2019 metais šis tradicinis renginys Vilniaus universitete Kaune tapo respublikiniu ir yra organizuojamas kartu su Kauno LSMU gimnazija. Šiemet VU KnF Vertimo žodžiu konkurse dalyvaus mokiniai ne tik iš Kauno, bet ir Alytaus, Telšių, Plungės, Jurbarko, Šalčininkų ir kitų šalies miestų. Registracija į konkursą tebevyksta.

Lapkričio 20 d. (trečiadienį) 14–17 val. VU Kauno fakulteto VII auditorijoje konkurso dalyviai atliks užduotis, kurias parengė fakulteto KLIVSI lektorės Loreta Kamičaitytė ir Dileta Aleksandravičienė. Dėstytojos taip pat subūrė vertinimo grupę, į kurią įtraukė ir ketvirto kurso studentes iš studijų programos Anglų ir kita užsienio kalba (švedų kalba).

Konkurso dalyvius sveikins VU Kauno fakulteto dekanas doc. Kęstutis Driaunys ir Kauno LSMU gimnazijos direktorius Arūnas Bučnys. Mokinius ir juos atlydėjusius mokytojus į įspūdingą ekskursiją po VU Kaune erdves pakvies komunikacijos specialistė Inga Vaitkevičiūtė iš fakulteto viešųjų ryšių grupės.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku