Vilniaus universitete Kaune varžysis jaunieji ekonomikos talentai iš visos Lietuvos

2018 m. balandžio 7 d. Vilniaus universiteto Kauno fakultete (VU KnF) į XXIV Lietuvos mokinių ekonomikos ir verslo olimpiados https://www.lmnsc.lt/ekonomika/ baigiamąjį etapą susirinks vidurinio ugdymo ir profesinio mokymo įstaigų mokiniai, sėkmingiausiai pasirodę regioniniame etape. 

ekonomikos olimpiadaMokinių ekonomikos ir verslo olimpiados dalyvius sveikins VU KHF Alumni draugijos prezidentas Paulius Boreika, LR Švietimo ir mokslo ministerijos Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vyriausioji specialistė Marytė Skakauskienė ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gabių ir talentingų vaikų ugdymo skyriaus metodininkė Liliana Rukienė. Jie tikisi, kad renginio organizatorių – Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro ir Vilniaus universiteto Kauno fakulteto – įsteigti prizai atiteks geriausiems jauniesiems 11–12 klasių ekonomistams iš šalies mokyklų, pademonstravusiems gilias ekonomikos ir verslo žinias sprendžiant olimpiados uždavinius ir testus.

Beveik devyniasdešimčiai XXIV Lietuvos mokinių ekonomikos ir verslo olimpiados dalyvių ir trisdešimčiai jų mokytojų paskaitas skaitys VU Kauno fakulteto dėstytojai.  VU KnF Taikomosios informatikos instituto docentas dr. Saulius Masteika paskaitoje „Blockchain: priešistorė, dabartis bei perspektyvos“ apžvelgs finansinių technologijų (FinTech) plėtrą ir inovacinių blockchain produktų tyrimus bei kūrimą, taikant informacijos sistemų žinias. Docentas S. Masteika yra Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) ekspertas blockchain, kriptografinių valiutų ir finansinių inovacijų diegimo srityse, nuo 2011 m. dirbantis su inovacijomis susijusių finansinių technologijų  tyrimų kryptyje, stažavęsis Singapūro, JAV, Vokietijos, Kanados, Italijos, Rusijos ir kt. šalių universitetuose, privačiose verslo mokyklose bei laboratorijose, kur atliekami finansų ir informatikos moksliniai tyrimai.

Darnaus vystymosi tendencijas ir perspektyvas savo paskaitoje analizuos VU KnF Ekonomikos, finansų ir vadybos instituto profesorė dr. Asta Mikalauskienė, ką tik sugrįžusi iš Kinijos, kur pastarąjį pusmetį skaitė paskaitas Šanchajaus universiteto studentams. Įžvalgomis apie asmeninio investicinio portfelio sudarymą ir valdymą dalysis VU KHF Alumni draugijos prezidentas Paulius Boreika, UAB „Orion Asset Management“ ir UAB „Orion Capital“ projektų vadovas, VšĮ PB fondas direktorius.

Mokytojams bus surengtas kvalifikacijos tobulinimo seminaras „Simuliacijų taikymas ekonomikos pamokose“, kurį ves Arūnas Liuiza ir VU Kauno fakulteto Ekonomikos, finansų ir vadybos instituto doc. dr. Rasa Pušinaitė-Gelgotė. Mokomųjų kūrybinių dirbtuvių (Workshop)  „Simuliacinio žaidimo EcoSim praktinis taikymas“ metu ekonomikos mokytojai turės galimybę praktiškai įsitikinti šios metodikos privalumais ir betarpiškai konsultuotis su vienu iš simuliacinio žaidimo EcoSim http://ecosim.lt/ autorių Arūnu Liuiza.

Olimpiados dalyvių dėmesiui Vilniaus universitete Kaune parengta ir atraktyvi laisvalaikio programa. Jaunųjų ekonomistų laukia susitikimas ir diskusija su VU KnF studentais apie studijas ir studentavimą. Muzikinius sveikinimus renginio dalyviams ir svečiams dovanos VU KnF merginų choras Veni Gaudere (vadovė Adelė Mikalkėnienė), o fakulteto viešųjų ryšių specialistė Inga Vaitkevičiūtė pakvies į įtraukiančią ekskursiją po Vilniaus universiteto Kaune erdves, menančias viduramžius.

PROGRAMA

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku