„Sielų upė“ Kaune tekės jau 17-tus metus iš eilės

44070886 10158102483727468 7923006070207807488 nLapkričio 1-ąją, Visų šventųjų dieną, Vilniaus universiteto Studentų atstovybė Kauno fakultete (VU SA KnF) jau septynioliktą kartą visus kauniečius ir miesto svečius kviečia susitikti renginyje „Sielų upė“,  kuris vyks senamiestyje nuo 17 val. iki 22 val.

Šia prasminga ir viso miesto tradicija virtusia akcija VU Kauno fakulteto studentai  siekia priminti senąsias Vėlinių tradicijas ir telkti miesto bendruomenę, kad rimtyje ir ramybėje būtų pagerbiami visi išėjusieji amžinybėn.

„Lapkričio 1-ąją visus, kurie neturi galimybės aplankyti savo Anapilin išėjusių artimųjų kapų ar tiesiog nori prasmingai praleisti rimties kupiną vakarą, kviečiame uždegti žvakutę Kauno senamiestyje. Dėl rekonstruojamos Laisvės alėjos „Sielų upė“ šiek tiek keičia savo kryptį – šiemet žvakelių takas nusidrieks nuo Vilniaus gatvės, pro Rotušę Kauno pilies link, kur neaplenks ir Vyčio skulptūros“, - apie studentų sumanymus pasakoja VU SA KnF pirmininkas Ernestas Basovas.

VU Kauno fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys kviečia visus fakulteto darbuotojus prisijungti prie tradicinės akcijos ir ne tik uždegti mažą ugnelę amžinybėje besiilsinčių artimųjų ir bendradarbių atminimui, bet ir paminėti juos malda. Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje 18 val.  bus aukojamos Šv. mišios, kuriose giedos VU KnF merginų choras „Veni gaudere“ (vadovė Adelė Mikalkėnienė).


Atminkime širdimi išėjusius amžinybėn ir vėl susitikime „Sielų upėje“!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku