Kinai domisi studijomis Vilniaus universitete Kaune

kinu vizitasBalandžio 2 d. Vilniaus universiteto (VU) Kauno fakultete lankėsi Kinijos Hebėjaus regiono delegacija – Hebėjaus radijo ir televizijos žurnalistai, taip pat Hebėjaus užsienio studijų universiteto (Hebei Foreign Studies University) atstovai.

http://naujienos.vu.lt/studijomis-vilniaus-universitete-kaune-domisi-kinai/

Kaune televizijos ir radijo žurnalistai iš rytinės Kinijos provincijos rengė reportažą apie studijų galimybes Lietuvoje, kuris bus pristatomas ne tik šio daugiamilijoninio regiono sostinės Šidziadžuango gyventojams.

Susitikime su delegacija iš Kinijos dalyvavo VU Kauno fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys, fakulteto Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto direktorė prof. dr. Danguolė Satkauskaitė bei Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto direktorius dr. Giedrius Romeika. Pakvietę jaunuolius iš tolimosios Kinijos studijuoti VU Kaune, jie pristatė VU Kauno fakultetą ir jame vykdomas studijų programas. Bendraudami su svečiais iš Kinijos VU Kauno fakulteto vadovai pabrėžė, kad fakulteto mokslininkai ir dėstytojai, užsienio ekspertų nuomone, užima lyderių pozicijas vykdydami finansų technologijų, kibernetinio saugumo, verslo vadybos ir filologijos mokslinius tyrimus ir studijas Lietuvoje.

„VU Kauno fakulteto akademinė bendruomenė pasirengusi su kolegomis iš Kinijos plėtoti tyrėjų ir studentų mainus, vykdyti bendrus mokslinius tyrimus“, – teigė dekanas doc. dr. K. Driaunys, paklaustas, kuo VU galėtų prisidėti prie Kinijos bendradarbiavimą su Vakarų pasauliu kultūros, švietimo ir mokslo srityse skatinančios naujojo „Šilko kelio“ iniciatyvos („One Belt, One Road“ / „Viena juosta, vienas kelias“) įgyvendinimo.

Svečiams iš Kinijos Wang Yunli, Li Baixing, Liu Jianbing ir Sheng Ming buvo surengta ekskursija po VU Kauno fakulteto vidines erdves ir kiemelius, o balandžio 3 d. jie pakviesti į smagų susitikimą su fakulteto folkloro ansamblio „Uosinta“ (vad. Auksuolė Šuliokienė) dalyviais.

Šių metų kovo pradžioje Hebėjaus užsienio studijų universitete bendradarbiavimo stiprinimo tikslais lankėsi VU Kauno fakulteto atstovai – tarptautinių ryšių vadybininkė Livija Grikietis ir viešųjų ryšių grupės vadovas Remigijus Ščerbauskas. Viešėdami Kinijoje jie susitarė plėtoti VU ryšius su šia aukštąja mokykla. VU Kauno fakulteto administracijos vadovai tikisi, kad atsakomasis partnerių iš Kinijos vizitas bus naudingas abiem pusėms.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku