Disertacija apie komunikacijos valdymą ir institucinį tobulumą

sueldoBirželio 26 dieną 10 val. VU Kauno fakulteto X auditorijoje (VU KnF IV korp., Muitinės g. 12, Kaunas) Mariana Sueldo gins disertaciją „Strateginės institucinės komunikacijos valdymas ir jo indėlis į institucinį tobulumą privačiuose antrepreneriniuose universitetuose“ vadybos mokslo krypties daktaro laipsniui gauti. Disertacija (Socialiniai mokslai, vadyba – S 003) rengta 2014–2019 metais Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos institute.

Mokslinė vadovė – prof. dr. Dalia Štreimikienė (Vilniaus universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003).

Disertacijos gynimo tarybos sudėtis: prof. dr. Danuta Diskienė – tarybos pirmininkė (Vilniaus universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003); prof. dr. Yuriy Bilan (Ščecino universitetas, socialiniai mokslai, ekonomika – S 004); prof. dr. Edmundas Jasinskas (Vilniaus universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003); doc. dr. Ingrida Šarkiūnaitė (Vilniaus universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003); prof. dr. Rima Tamošiūnienė (Vilniaus Gedimino technikos universitetas, socialiniai mokslai, vadyba – S 003).

Disertaciją galima peržiūrėti Vilniaus universiteto bibliotekoje ir VU interneto svetainėje: https://www.vu.lt/naujienos/ivykiu-kalendorius

Apie disertaciją

M. Sueldo atlikto tyrimo tikslas – nustatyti, kaip strateginės institucinės komunikacijos valdymas prisideda prie institucinio tobulumo privačiuose antrepreneriniuose universitetuose. Siekiant, kad tyrimas būtų naudingas ir praktikams, ir teoretikams, disertacijoje tiriami trys privatūs antrepreneriniai universitetai skirtingu mastu pasižymintys identifikuotais misija grįsto institucinio tobulumo bei komunikacijos valdymo tobulumo bruožais.

Tyrimo rezultatai atskleidžia, kad: 1) būtina institucinės misijos, institucinės strategijos ir strateginės komunikacijos sąveika ir integracija; 2) reikalingas komunikacijos vadovas, turintis komunikacijos valdymo eksperto ir akademinę-mokslinę patirtį; 3) siekiant sinergijos tarp padalinių svarbus yra bendras vidinės ir išorinės komunikacijos valdymas, taip pat poreikis iš anksto numatyti komunikacijos kanalus ir priemones; 4) būtina nustatyti pagrindinius suinteresuotuosius ir balansuoto jų įsitraukimo į misijos įvykdymo būdus; 5) reikalingas reguliarus institucinės komunikacijos veiklos vertinimas, užtikrinantis, kad komunikacija būtų suderinta su institucine misija ir suinteresuotųjų lūkesčiais; 6) misija grįsto strateginio valdymo modelis yra tinkamas siekiant misija grįsto institucinio tobulumo ir konkuruojančių institucinių logikų suderinimo .

Teorinėmis ir empirinėmis įžvalgomis disertacijos autorė paremia teiginį, kad tobuli universitetai, integruotai ir strategiškai valdantys institucinę komunikaciją, gali pasižymėti tobuloms organizacijoms priskirtais bruožais. Tobuloms institucijoms dera siekti tobulos komunikacijos, pasitelkiant institucinę misiją, nes misija grįstas strateginis komunikacijos valdymas yra esminis veiksnys siekiant institucinio tobulumo viešinimo ir tvarumo.

Daktaro disertacija

Apie disertantę

Marianos Sueldo bendradarbiavimas su VU Kauno fakulteto akademine bendruomene prasidėjo dar 2012 metais, kai tarptautinėje mokslinėje konferencijoje ji susipažino su prof. Dainora Grundey (a.a.). Nuo 2013 m. M. Sueldo buvo pakviesta dėstyti ispanų kalbą tuometinio VU Kauno humanitarinio fakulteto studentams, o 2014 m. įstojo į ištęstines (6 m.) vadybos krypties doktorantūros studijas. 2014–2017 m. VU Kauno fakultete ji dėstė kelis dalykus bakalauro ir magistro studijų programose: bakalaurams – Rinkodaros ir reklamos rūšys; Viešieji ryšiai; Marketingo tyrimai ir Tarptautinis marketingas – magistrantams.

2018 m. pagal ERASMUS mobilumo programą mokslininkė išvyko į mokslinę stažuotę Barselonoje, kur Tarptautiniame Katalonijos universitete (UIC, International University of Catalonia) gilinosi į misija grįsto valdymo modelį, tobulinosi strateginės komunikacijos valdymo srityje ir įmonių konsultavimo praktikoje bei rengė daktaro disertaciją.

Prieš doktorantūros studijas VU Kaune (2014–2018 m.) Mariana Sueldo 1991 m. baigė Kordobos valstybinį universitetą Argentinoje, kur įgijo anglų kalbos vertimo (sinchroninio ir nuosekliojo) bakalauro laipsnį ir vertėjo kvalifikaciją, taip pat anglų kalbos filologijos bakalauro laipsnį ir dėstytojo kvalifikaciją. 2008 m. po studijų VU Komunikacijos fakultete ji įgijo informacijos ir komunikacijos magistro laipsnį, o 2012 m. ISM vadybos ir ekonomikos universitete studijavo Vadovų magistrantūros rinkodaros strategijos ir valdymo modulį.

Lietuvoje gyvenanti argentinietė Mariana Sueldo užsiima ne tik moksline ir akademine veikla (yra ISM vadybos ir ekonomikos universiteto vyr.lektorė), bet ir nuo 2004 m. teikia laisvai samdomos vertėjos paslaugas Lietuvos ir užsienio valstybių vyriausybinių organizacijų bei verslo įmonių renginių, tarptautinių konferencijų organizatoriams. Ši veikla puikiai dera su Marianos mokslinių interesų kryptimis: tarptautinė/tarpkultūrinė komunikacija; strateginis komunikacijos valdymas; misija grįstas strateginis organizacijų valdymas; komunikacijos tyrimų metodai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku